1 min

Tags in dit artikel

, ,

Facebook is begonnen met het uitrollen van een systeem dat online betalen makkelijker moet maken. Door het systeem is het mogelijk om je creditcard-gegevens aan Facebook te koppelen en vervolgens in plaats van je creditcard-gegevens in te vullen, in te loggen met Facebook. Het sociale netwerk noemt de dienst Autofill with Facebook.

Door het systeem, dat te gebruiken is bij het online shoppen met een mobiele app, kunnen gebruikers ervoor kiezen om de gegevens van de creditcard, die bekend is bij Facebook, te gebruiken om de betaling uit te voeren. Ook andere persoonlijke gegevens zoals de naam en het adres worden automatisch ingevuld. Hierdoor zouden online betalingen makkelijker moeten worden.

Met het systeem slaat Facebook een andere weg in dan Google. Google biedt met Google Wallet een platform voor betalingen aan, met het systeem van Facebook worden alleen gegevens ingevuld om het de gebruiker makkelijker te maken.

Op dit moment is de functie slechts beschikbaar bij twee iOS-apps: Jack Threads en Mosaic. Beide zijn onderdeel van Braintree. Slechts enkele gebruikers zullen al gebruik kunnen maken van de Autofill with Facebook-functie.