1 min Applications

‘BlackBerry met Facebook in gesprek voor overname’

Het Canadese BlackBerry is naar verluidt met Facebook in gesprek geweest om een overname te bespreken. Facebook is daarmee een van de vele partijen die overwegen een overnamebod op het noodlijdende bedrijf uit te brengen.

Facebook zou in Californië een bijeenkomst hebben gehad met enkele vertegenwoordigers van BlackBerry. Die ontmoeting zou vorige week plaats hebben gehad. BlackBerry heeft het sinds enkele jaren erg lastig door flinke concurrentie op de smartphonemarkt en is daarom op zoek naar een partij die de zaak wil overnemen.

Dat BlackBerry daarbij niet voor de eerste de beste gaat is inmiddels wel duidelijk. Het Canadese bedrijf heeft al een bod van 4,7 miljard dollar ontvangen van Fairfax Financial Holdings, maar er zijn ook andere mogelijke kapers op de kust zoals Lenovo, BlackBerry-oprichter Mike Lazaridis en Apple’s oud-CEO John Sculley.

Het interesse van Facebook zal voornamelijk uitgaan naar de BlackBerry Messenger-dienst. Facebook probeert met het populaire WhatsApp te concurreren en de inlijving van BBM zou daarbij niet misstaan. Wellicht wil Facebook de productie van smartphones ook in eigen hand nemen na de fiasco’s met bijvoorbeeld de geflopte HTC First met Facebook Home (review).

Facebook weigerde commentaar te geven op het nieuws dat The Wall Street Journal publiceerde.

Bron:Wall Street Journal