Het Nederlandse sociale netwerk Hyves biedt vanaf vandaag een downloadtool aan die het mogelijk maakt om al je profielgegevens van de website te downloaden. Vanaf 2 december is het niet meer mogelijk om op het sociale netwerk-gedeelte in te loggen.

In oktober heeft Hyves bekendgemaakt dat de website gaat stoppen met het aanbieden van een sociaal netwerk. Het sociale netwerk liep niet meer goed nadat Nederlanders massaal besloten om over te stappen op het meer internationaal georiënteerde Facebook. Hyves gaat door als website voor het spelen van online spellen.

Alleen mensen die de website nog actief gebruiken voor het spelen van spellen kunnen hun profiel behouden. Alle andere profielen zullen niet meer beschikbaar zijn na 2 december. Alle gegevens van deze profielen zullen dan ook verwijderd worden.

Voor mensen die de website niet actief gebruiken voor het spelen van spellen heeft Hyves nu een downloadtool geïntroduceerd. Hiermee is het mogelijk om alle persoonlijke gegevens, krabbels, wie wat waars, blogs, foto’s en video’s van je Hyves-profiel te downloaden. Als je op de downloadtool inlogt, krijg je voor het einde van het jaar een e-mail met een link naar al je bestanden. Gebruikers hebben tot 29 november de tijd om de tool te gebruiken.

Hyves is eigendom van de Telegraaf Media Groep (TMG). TMG kocht de website in 2010 voor een geschat bedrag van 43,7 miljoen euro. Inmiddels heeft de groep echter 36 miljoen afgeschreven van de waarde van het sociale netwerk. Dit gebeurde nadat er grote verliezen waren geleden in 2012.