2min

Microsoft heeft aangekondigd zich meer te zullen richten op zogenaamde core-games. Phil Spencer geeft toe dat Microsoft het niet heel erg goed heeft gedaan bij het ondersteunen van Windows 8-games.

Toen Windows 8 afgelopen jaar werd gelanceerd, werden er ook enkele games uitgebracht. Deze spellen waren echter meer gericht op de casual gamer. In een interview met Shacknews geeft Phil Spencer van Microsoft Studios aan dat er inderdaad een te sterke focus is geweest op casual games. Microsoft Studios is verantwoordelijk voor 30 spellen in de Windows Store.

Spencer geeft aan: "Je zult ons meer zien doen voor Windows, We hebben op dit moment waarschijnlijk meer projecten voor Windows lopen dan we de afgelopen 10 jaar bij Microsoft Studios hebben gehad."

Spencer geeft aan dat Microsoft tijdens de lancering ervoor gezorgd heeft dat er genoeg casual games in de Windows Store waren. Nu gaat het bedrijf het vizier richten op grotere en meer op core-gamers gerichte zaken.

Spencer kondigde hierbij geen titels aan, dus we weten nog niet in welke richting we precies moeten denken. Wel is kortgeleden bekend geworden dat Titanfall gelanceerd zal worden voor de Xbox-consoles en Windows-computers. Dit spel wordt echter niet uitgebracht door Microsoft, maar door EA.

De nieuwe spellen moeten ook gebruik gaan maken van Xbox Live, wat voor Microsoft een groot voordeel is. Hierdoor kunnen achievements behaald worden en vrienden-functionaliteiten toegevoegd worden.

Hoe dit eruit zal gaan zien in Windows 8 is op dit moment nog niet duidelijk. Het is daarnaast niet waarschijnlijk dat Microsoft ervoor zal kiezen om de spellen gebruik te laten maken van de Modern UI-omgeving, omdat dit zou betekenen dat de spellen niet werken op oudere versies van het besturingssysteem.