Met de lancering van de PlayStation 4, die niet veel langer op zich zal laten wachten, komt fabrikant Sony met een beloning voor Amerikaanse abonnees van de PlayStation Plus-dienst. Deze leden krijgen namelijk twee specifieke games gratis. Het is niet duidelijk of dit aanbod ook voor Europeanen zal gelden.

De Japanse fabrikant Sony maakte eerder al bekend dat nieuwe gebruikers van de PlayStation 4 gedurende 30 dagen gratis gebruik mogen maken van de PlayStation Plus-dienst. Door deze dienst kunnen gebruikers van de PlayStation 3 en 4 onder andere kennismaken met nieuwe games door deze gedurende een uur gratis te spelen.

Op de officiële PlayStation-blog heeft Sony bekendgemaakt dat nieuwe abonnees van de PlayStation Plus-dienst gratis twee games kunnen krijgen. Het betreft hier de side-scrolling shooter Resogun en de puzzel/platform-game Contrast. Ook kan er gratis een startpakket voor de third-person shooter Warframe worden gedownload. Naast deze twee extra games wordt bij het lidmaatschap van PlayStation Plus een pakket met gratis games aangeboden. Dit aanbod van gratis games wordt regelmatig aangevuld.

Een PlayStation Plus-registratie zal overigens noodzakelijk zijn voor het spelen van online multiplayer-games op de PlayStation 4. De prijzen voor een jaar-, kwartaal- en maandpakket bedragen respectievelijk 49,99 euro, 14,99 euro en 6,99 euro. PlayStation Plus is zowel toegankelijk op de Playstation 3 en 4 als de PlayStation Vita.