Het is voortaan mogelijk om zelf foto’s te maken, om die vervolgens in Google Street View te bekijken. Door een panoramafoto te uploaden, maak je een eigen versie van Street View.

Veel mensen maken foto’s op het moment dat ze op vakantie gaan. Vervolgens worden deze thuis in een foto-album gedaan, of opgeslagen in een map op de computer en wordt er niet vaak meer naar gekeken. Er zijn echter andere mogelijkheden.

Google heeft maandag in een blog bekend gemaakt dat het voortaan mogelijk zal zijn om zelf je foto’s toe te voegen aan Google Street View. Deze foto’s zullen niet publiekelijk beschikbaar worden, maar zijn wel zeer geschikt voor allerlei andere doeleinden.

Om een foto toe te kunnen voegen aan Street View moet de gebruiker eerst een panoramafoto maken. Dit kan gedaan worden met een DSRL of met een Android-toestel. Vervolgens kan de foto geüpload worden naar Google Street View. Door zelf aan te geven waar de verschillende foto’s zijn gemaakt, is het mogelijk om een tour te maken door het gekozen gebied.

Evan Rapport, product manager van Google Maps en Photo Sphere schrijft in een post: "We kunnen niet wachten om te zien welke type Street View-ervaringen verschillende mensen zullen toevoegen. Door de functie krijgen fotografen een nieuwe mogelijkheid om hun werk in een bepaald gebied te promoten. Hierbij kunnen verschillende uren van de dag en weersomstandigheden gepubliceerd worden, op een manier waarop Street View dat op dit moment niet kan."