‘Google ontwikkelt een thermostaat’

Volgens een rapport van The Information is Google momenteel bezig met het testen van een op internet aangesloten thermostaat. Met de service moet het mogelijk worden om te kijken hoeveel energie je verbruikt, en is dit op afstand aan te passen.

The Information heeft aan rapport geschreven, waarin te lezen valt dat Google op dit moment bezig is met het testen van een thermostaat die een verbinding met het internet heeft. De dienst zou lijken op de Nest-dienst, waarmee het mogelijk is om het verbruik van de thermostaat via internet bij te houden en eventueel de temperatuur van een woning op afstand aan te passen. Dit blijkt uit informatie van "twee mensen die bekend zijn met het project." Google zou de dienst testen in de buurt van St. Louis met "vertrouwde testers die geen werknemers zijn".

Volgens het rapport heeft Google het project EnergySense gedoopt en is de hardware afkomstig van een derde partij, zoals bijvoorbeeld Ecobee. Ecobee geeft aan niet samen te werken met Google, maar geeft aan dat het eventueel wel mogelijk is dat Google gebruikmaakt van Ecobee’s hardware.

Op dit moment is Google met Google Ventures de grootste investeerder in de Nest-thermostaat. De Nest-thermostaat is op dit moment één van de beste WiFi-thermostaten op de markt. Hierdoor is het mogelijk dat Google niet een aparte dienst test, maar dat het bedrijf een variant van de dienst op de markt brengt. Een van de bronnen geeft echter wel aan dat Google niet van plan is om de concurrentie aan te gaan met Nest, maar dat het bedrijf energie wil besparen en tegelijkertijd nieuwe applicaties en diensten wil ontwikkelen met de informatie die het bedrijf verzamelt.

Bron:9to5Google