1 min

Bill Gates heeft in een uitgebreid interview aandacht besteed aan de overname van WhatsApp. De oprichter van Microsoft geeft aan dat zijn bedrijf WhatsApp had willen inlijven. Gates noemt het bedrag dat Facebook voor WhatsApp betaalde "hoger dan verwacht".

In een interview met Rolling Stone kwam het gespreksonderwerp op WhatsApp te liggen. De interviewer merkte op dat Google interesse had in een overname van de chatdienst. Daarop geeft Gates aan dat dat ook voor Microsoft geldt. Hoewel WhatsApp door Gates als "extreem waardevol" wordt gezien, weet hij niet of hij er 19 miljard dollar voor zou ophoesten.

Volgens Gates is Facebook slim geweest door een agressief bod te doen op WhatsApp en daardoor het bedrijf over te nemen. Maar de kosten zijn wel hoger dan Gates verwacht zou hebben.

Gates wordt ook gevraagd naar overeenkomsten met Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook. "We zijn beiden uit Harvard gegooid, we hebben sterke en koppige visies voor wat software kan doen. Ik zou hem wel meer lof willen geven voor de invloed op de interface van zijn product. Hij is meer een productmanager dan ik was, ik ben meer een programmeur. Maar het is geen belangrijk verschil. Ik begon met de architectuur, Mark met de producten, Steve Jobs met de esthetiek."