Popcorn Time, een dienst die functioneerde als een Netflix voor torrents, heeft de deuren alweer gesloten. Ondanks de korte levensspanne gaan de makers hard werken aan een opvolger.

We schreven een week geleden al eens over Popcorn Time. De dienst biedt gebruikers de mogelijkheid om on-demand films te bekijken via het torrentprotocol, zonder abonnementskosten. De makers van Popcorn Time waren ervan overtuigd dat de dienst legaal is, maar sloten de dienst binnen een week weer.

Volgens een blogbericht van de verantwoordelijken is Popcorn Time niet gesloten vanwege een tekort een energie, toewijding, focus of vrienden, maar omdat ze verder willen met hun leven. "Ons experiment zorgde voor oeverloze debatten over piraterij en auteursrechten. Er dreigden rechtszaken en er waren andere aspecten die ons een gevoel van veiligheid afnamen.

Popcorn Time zal binnenkort weer in het leven worden geroepen door torrentsite YTS. Zij hebben de verantwoordelijkheid voor de dienst op zich genomen en zullen binnenkort een nieuwe versie uitbrengen.