Vanaf vandaag kunnen Deezer-gebruikers met hun smartphone gratis naar muziek luisteren via de streamingdienst. Gebruikers hebben niet te maken met een tijdslimiet, wel is het maar beperkt mogelijk om nummers over te slaan.

Deezer gebruikt voor de dienst genaamd Flow ongeveer hetzelfde gratis model als Spotify en ook Apple’s iTunes Radio, dat nog niet in onze regio beschikbaar is. Gebruikers kunnen radiostations aanmaken op basis van muzieknummers, genre of artiesten. De afgespeelde nummers worden gebaseerd op die keuze. Deezer stelt ook zelf radiostations samen.

Mocht een nummer niet bevallen, dan kan dit worden overgeslagen. De gebruiker kan dit zesmaal per uur doen en wordt in die zin dus wel beperkt. Als gebruikers deze limiet willen opheffen is een maandelijks abonnement van 10 euro benodigd.

Eerder was het al mogelijk om zonder een abonnement gratis gebruik te maken van Deezer, maar dat kon alleen via de web-app van de dienst. Deezer heeft ook aangegeven dat een app voor Mac OS X op komst is, deze is echter alleen te gebruiken door betalende gebruikers. Later zal ook een applicatie voor Windows volgen.