1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google overweegt om websites die gebruik maken van encryptie hoger in de zoekresultaten te plaatsen. Dat meldt Matt Cutts, de Google-medewerker die verantwoordelijk is voor het bestrijden van spam in de zoekresultaten. Cutts liet dit weten tijdens een recente conferentie.

Google heeft zelf het afgelopen jaar steeds meer diensten voorzien van encryptie. Zo hebben Gmail en de zoekresultaten het afgelopen jaar een verplichte SSL-verbinding gekregen. Google overweegt om websites die volledig gebruik maken van SSL een hogere positie te geven, omdat het internet daar veiliger van wordt. Het is dan niet meer mogelijk om het verkeer tussen de website en de eindgebruiker te onderscheppen, bijvoorbeeld op open WiFi-netwerken.

Mocht Google besluiten websites met een SSL-verbinding voor te trekken, dan gaat dat nog wel even duren. Het is pas zeer recent besproken door Google en er zijn nog wel wat afwegingen te maken.

Danny Sullivan van Search Engine Watch heeft ook gereageerd op het idee van Google, hij denkt dat het niet zover zal komen. Uiteindelijk geeft het ook het verkeerde signaal af, content moet het belangrijkste zijn bij de afweging hoe hoog een website scoort. Websites die alleen bezig zijn met hoe ze scoren in Google zouden het meeste profijt hebben van deze maatregel, dat zijn qua contentaanbod echter zeker niet altijd de beste websites.