In een video van bijna twee minuten prijst Apple het eigen beleid rondom het milieu. De video is ingesproken door Tim Cook, Apple’s eigen CEO.

Vandaag is het de Dag van de Aarde, hoewel dat in België en Nederland niet groots gevierd wordt is dat in de Verenigde Staten wel anders. In een nieuwe video benadrukt Apple dat het druk bezig is om de eigen ecologische voetafdruk te doen krimpen.

Dat beleid levert het Amerikaanse bedrijf vanuit sommige investeerders overigens wel commentaar op, maar daar ging CEO Tim Cook fel tegenin. Investeerders die het milieu niet in acht nemen omdat ze meer winst willen zien, konden wat Cook betreft het beste ophoepelen.

"Meer dan ooit werken wij eraan om de aarde beter achter te laten dan hoe we hem hebben gevonden," spreekt Cook in de video. Apple werd onlangs door Greenpeace geroemd vanwege het milieuvriendelijke beleid dat onder Cook in leven is geroepen, bedrijven als Amazon en Twitter moesten het juist ontgelden.

Apple kon jaren terug zelf ook nog op veel commentaar rekenen. In 2007 gaf Greenpeace nog aan dat Apple de minst milieuvriendelijke computerfabrikant was. Maar daar is klaarblijkelijk veel mee gedaan. In de video roept Cook andere bedrijven ook op om zichzelf in te zetten voor het milieu.