1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Bar Ording heeft deze week bekendgemaakt dat hij niet langer werkzaam is voor Apple. Ording was één van de vooraanstaande interface-ontwerpers van onder andere Apple’s mobiele besturingssysteem iOS. Het aantal rechtszaken waar Ording zich moest verantwoorden werd de ontwerper te gortig. Ook mist Ording de interactie met Apple’s oprichter Steve Jobs.

Zaken die Ording voor Apple heeft ontworpen zijn bijvoorbeeld het welbekende Dock van Mac Os X en het toetsenbord en de tekstselectie van iOS. Omdat Ordings naam op veel patenten van Apple staat vermeld, werd de ontwerper ook regelmatig opgeroepen voor de vele rechtszaken waar Apple bij betrokken is. Daardoor zat Ording naar eigen zeggen zelfs vaker in de rechtszaal dan aan de tekentafel.

Ook het gemis van de persoonlijke interactie met mede-oprichter Steve Jobs, overleden in 2011, knaagde steeds meer aan Ording. Voor zijn overlijden gingen Ording en Jobs eens per veertien dagen om tafel voor overleg. Het vertrek bij Apple viel Ording zwaar en wat de toekomst brengt is hem nog onbekend. Het plan is wel om in Silicon Valley werkzaam te blijven.