2min

Het lijkt erop dat Google de bedenktijd bij aanschaf van een app heeft verruimd of gaat verruimen in de Google Play Store. Op dit moment is het officieel zo dat als je een app aanschaft je 15 minuten bedenktijd hebt om de app te verwijderen en je geld terug te vragen in de Google Play Store. De knop om je geld terug te vragen blijft nu echter zo’n twee uur staan.

Aangezien de knop om je geld terug te vragen tegenwoordig een heel stuk langer blijft staan, zo’n twee uur, lijkt het erop dat Google een test doet om te kijken wat dat voor effect heeft. Dat Google Android-gebruikers de mogelijkheid geeft om een app te verwijderen en het geld terug te krijgen is een hele goede feature. Soms lijken apps in de applicatiewinkels er heel goed uit te zien, maar na aanschaf blijkt het dan enorm tegen te vallen. Vooral bij games is dat vaak het geval, dan zit het grafisch wel aardig in elkaar maar de gameplay valt dan erg tegen. Dat je dan je geld kan terugvragen is wel zo prettig.

Voor sommige apps is een bedenktijd van 15 minuten wel erg kort, bijvoorbeeld als de app of game vrij groot is en eerst 10 minuten moet downloaden. Aan de andere kant kan 2 uur wel weer erg lang zijn. Voor de gebruiker is het in elk geval een goede zaak als Google zou besluiten de bedenktijd permanent op twee uur te zetten, aangezien je dan geen miskoop meer kan doen.

Voor degene die niet wist dat dit beleid bestaat, als je een app hebt gekocht in de Google Play Store en je bent ontevreden, dan moet je de app opnieuw opzoeken in de Play Store en dan staat er links naast de open knop een knop om je geld terug te vragen. Uiteraard moet je dit wel doen binnen een tijdbestek van 2 uur.

Hopelijk laat Apple zich nog een keer inspireren door dit beleid en voert het ook een bedenktijd in. Ook in de App Store van Apple staan de nodige slechte apps.