1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Heb je je laten verleiden tot de aankoop van een app uit de App Store, maar ben je achteraf helemaal niet tevreden over hetgeen je voor je geld hebt gekregen, dan kan je voortaan tot veertien dagen na aankoop je geld terug krijgen bij Apple. Zonder opgave van reden kunnen apps ’terug’ worden gestuurd.

De website iFun vond uit dat Apple de verkoopvoorwaarden voor iTunes heeft aangepast. Aankopen in de App Store, de Mac App Store, iBook Store en iTunes Store kunnen veertien dagen zonder opgave van reden ongedaan worden gemaakt, volgens het Europese consumentenrecht. De termijn gaat in vanaf het moment dat het ontvangstbewijs via de e-mail is verstuurd.

Het ongedaan maken van een aankoop moet je doen via een speciale pagina op Apple’s website. Daar kan je na het inloggen je aankoop opzoeken en op de meld-knop drukken, om vervolgens kiezen voor "ik wil deze aankoop annuleren". Het opgeven van een reden is dan niet nodig. Als de termijn van veertien dagen is overschreden, zal deze optie niet verschijnen.

Er is wel een uitzondering op de regel en dat is dat zaken die gekocht zijn met een cadeaucode voor iTunes niet worden teruggenomen. Een saillant detail is dat de gekochte content zoals apps, boeken, muziek en films wel gewoon op je systemen blijven staan na het terugsturen. Het systeem is zodoende makkelijk te misbruiken. Wel moet je er rekening mee houden dat je dan geen updates meer zal ontvangen.