1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De CEO van Apple, Tim Cook, heeft in een brief aan alle Apple-medewerkers laten weten dat het bedrijf 1000 apps klaar heeft staan in de App Store met ondersteuning voor de Apple Watch. De Apple Watch gaat vrijdag in de verkoop en twee weken later zal Apple beginnen met het leveren van de toestellen.

Cook laat in zijn brief weten dat de 1000 apps met ondersteuning voor de Apple Watch binnen vier dagen werden ingediend bij Apple. Apple ziet daarnaast nog steeds een toename in het aantal apps dat wordt ingediend, het bedrijf hoopt dan ook dat het aantal beschikbare apps nog flink omhoog gaat voor 24 april.

De apps voor de Apple Watch worden niet apart ontwikkeld en krijgen ook geen aparte App Store. De ontwikkelaars kunnen hun bestaande apps uitbreiden met ondersteuning voor de Apple Watch. Dat is tot nu toe dus meer dan 1000 keer gebeurd.

De Apple Watch komt vooralsnog niet in Nederland en België beschikbaar, de Apple Watch is vanaf vrijdag wel te bestellen in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.