1 min

Apple heeft op iCloud.com een pagina geopend waar gebruikers kunnen controleren of een iPhone of iPad is gestolen. Mensen die een 2e hands toestel willen kopen via Marktplaats of eBay kunnen nu controleren of het toestel is vergrendeld of niet. Als het toestel niet is vergrendeld is het toestel waarschijnlijk niet gestolen.

Apple biedt via iCloud de mogelijkheid om je toestel op afstand te vergrendelen of zelfs te wissen. Zodra een toestel wordt vergrendeld is deze niet langer te gebruiken zonder de gebruikersnaam en wachtwoord van de originele iCloud-gebruiker. Mensen die op Marktplaats een gestolen en vergrendelde iPhone of iPad aanschaffen, kopen dus eigenlijk een kat in de zak.

Internationaal worden dagelijks gestolen iPhones en iPads verkocht en dat leidt tot veel frustraties bij de kopers, die betalen vaak nog veel geld voor een toestel. Apple heeft nu besloten om deze gebruikers te helpen bij het aankoopproces, via deze website kan worden gecontroleerd of een toestel is vergrendeld en dus onbruikbaar is. Hiervoor heeft de gebruiker het IMEI- of serienummer van het toestel nodig.

Om zeker te weten dat je het juiste IMEI-nummer of serienummer invult is het belangrijk om het toestel zelf op te halen en dan pas het nummer te controleren en over te typen. Als er een lock op het toestel zit kan de originele eigenaar deze verwijderen met zijn iCloud-account, is een verkoper niet in het bezit van die account dan is het waarschijnlijk een gestolen exemplaar.