Google+ is here to stay, dat zegt althans David Besbris in een interview met Re/code. Besbris is het nieuwe hoofd van het sociale netwerk en in een lang interview met de website heeft hij aangegeven dat Google geen plannen heeft om Google+ de nek om te draaien.

David Besbris verving eerder dit jaar Vic Gundotra, wie tot dat moment de leiding over Google+ had maar in april plots per direct stopte. Vanaf dat moment laaiden de geruchten over het stopzetten van Google+ in alle heftigheid op.

In het interview met Besbris wordt echter pertinent ontkend dat het sociale netwerk wordt opgeheven. Google’s CEO Larry Page zou "zeer blij" zijn met Google+, de zoekgigant staat er volledig achter. Besbris meldt geen idee te hebben waar de geruchten vandaan komen.

Besbris doet in het interview geen moeite om te ontkennen dat Google+ in de toekomst gevuld zou kunnen worden met advertenties, maar op dit moment ziet de topman ze niet als een "waardevolle toevoeging". Besbris heeft de wens dat advertenties alleen getoond worden op plekken waar ze toepasselijk zijn, bijvoorbeeld wanneer gebruikers ergens naar op zoek zijn.

Als afsluiter geeft Besbris aan dat Google+ bedoeld is voor de lange termijn. Hoewel het nu geen succes genoemd kan worden, heeft Google een lange adem en kan er in lange tijd geleidelijk veel veranderen.