2min

Tags in dit artikel

,

Het lijkt erop dat Google het vertrouwen in het sociale netwerk Google+ is verloren. Volgens TechCrunch wordt het team achter het sociale netwerk overgeheveld naar andere afdelingen. Dit kan ook de reden zijn voor het vertrek van Vic Gundotra, de grote man achter het sociale netwerk.

Dat Google erg laat was met de introductie van een eigen sociaal netwerk, was al direct duidelijk. Veel mensen hadden al een account op Facebook en Twitter en de directe toegevoegde waarde van Google+ was bij introductie niet duidelijk. Google heeft er echter veel aan gedaan om Google+ een succes te maken. Zo werd het gebruik van de dienst ook vaak opgedrongen aan Google’s gebruikers, wat tot veel ergernis leidde.

Nu lijkt de zoekgigant de motivatie echter te zijn verloren. Het ontwikkelteam achter het sociale netwerk is naar verluidt overgeheveld naar andere afdelingen, voornamelijk die van Android. Dat betekent dat de ontwikkeling van het sociale netwerk op een laag pitje komt te staan. Er zouden 1.000 tot 1.200 mensen aan Google+ werken.

Google zou het netwerk zijn gaan zien als een platform in plaats van een losstaand product. Volgens TechCrunch zou het team achter Photos op termijn eveneens overgeplaatst worden. Ook laat Google de eis voor integratie met Google+ van eigen producten vallen.

Het vertrek van Vic Gundotra zou ook te maken hebben met Google’s voornemens omtrent Google+. Gundotra werd gezien als de man achter het netwerk en zette na acht jaar een punt achter zijn werkzaamheden voor Google.

Google heeft de beweringen van TechCrunch ontkend.