1 min

Een hackersgroep genaamd Guardians of Peace (GoP) heeft in november Sony Pictures gehackt en gijzelt de systemen nog altijd, totdat Sony aan bepaalde eisen zal voldoen. Nu heeft de groep ook een aantal nieuwe films van het bedrijf online geplaatst.

Sinds 24 november is Sony Pictures in de greep van GoP. De hackersgroep heeft Sony’s systemen gehackt en daardoor kunnen werknemers niet meer op de diensten van het bedrijf inloggen. Vermoedelijk heeft GoP hulp van binnenuit gekregen om de systemen te hacken.

Hoewel de hack al genoeg financiële schade zal veroorzaken, wordt Sony Pictures nu nog veel meer schade toegebracht doordat er vijf nieuwe films online zijn geplaatst door GoP. Het gaat onder andere om Fury met Brad Pitt, een film die momenteel nog in de bioscoop draait. Ook van Annie, Mr. Turner, Still Alice en To Write Love on Her Arms zijn downloads terug te vinden, al deze films zijn nog niet verschenen. Gezien het grote aantal downloaders zal de schade voor Sony in de miljoenen lopen.

Een woordvoerster van Sony Pictures heeft aangegeven dat het hier om een criminele zaak gaat en dat er nauw wordt samengewerkt met de autoriteiten.