1 min

De saga rondom de film The Interview lijkt de komende tijd nog wel even voort te duren. Filmmaatschappij Sony Pictures overweegt nu mogelijk om de controversiële film gratis voor iedereen uit te brengen.

Volgens The New York Post is Sony Pictures van plan om The Interview gratis beschikbaar te stellen aan geïnteresseerden. De distributie zou via Sony’s eigen videodienst Crackle moeten gebeuren, maar woordvoerders hebben het bericht nog niet bevestigd.

Sony Pictures besloot om de première en verdere bioscoopvertoningen van The Interview te schrappen, omdat het bedrijf onder grote druk van hackers stond. Het besluit om de film te annuleren viel echter ook niet bij iedereen in goede aarde, president Obama vond bijvoorbeeld dat Sony Pictures een fout heeft gemaakt en de vrijheid van meningsuiting in het gedrag komt.

In een reactie liet Sony vervolgens weten dat het eerste amendement van groot belang is voor het bedrijf. "Vrijheid van meningsuiting mag nooit worden onderdrukt door bedreigingen en afpersing". Hoewel eerder door woordvoerders is beweerd dat de film in zijn geheel niet meer zou worden uitgebracht, wordt dat nu weer ontkend: "Het enige besluit dat we nu tot betrekking van de lancering hebben genomen is dat deze niet op eerste Kerstdag niet in première gaat. Na het nemen van dat besluit zijn we alternatieven gaan overwegen."

Sony benadrukt dat het hoopte dat een grote streamingdienst (Amazon, Netflix) zich zou aandienen om The Interview te distribueren, maar dat is vooralsnog niet het geval geweest.