1 min

Volgens berichtgeving van The New York Times heeft Apple een aanbod van Sony Pictures geweigerd om The Interview aan te bieden via iTunes. Sony Pictures was op zoek naar mogelijkheden om The Interview alsnog aan de man te brengen nadat de bioscooplancering geschrapt werd.

Sony heeft inmiddels besloten om de controversiële film The Interview alsnog in Amerikaanse bioscopen te vertonen. Het gaat dan wel om een veel kleinschaligere premiere dan in eerste instantie het geval was, omdat veel ketens hun handen van de film hebben getrokken.

Juist vanwege het besluit van deze grote ketens besloot Sony Pictures om de premiere in eerste instantie te annuleren. Na enige tijd bleek dat Sony Pictures wel op zoek was naar alternatieven, waaronder een optie om de film gratis aan te bieden via streamingplatformen.

Volgens The New York Times werd Apple daarvoor benaderd, maar is het aanbod geweigerd. Waarom Apple niet geïnteresseerd was in de distributie van The Interview wordt niet vermeld, het Amerikaanse bedrijf zou bijvoorbeeld kunnen vrezen mee te worden gesleurd in het gevecht dat Sony Pictures voert tegen de hackersgroep Guardians of Peace. Deze groep heeft alle problemen in eerste instantie veroorzaakt.

Een woordvoerder van Apple weigerde commentaar te geven op de beweringen. Het is onduidelijk of Sony Pictures bijvoorbeeld ook Amazon en Netflix heeft benaderd.