1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

WhatsApp heeft in de nieuwste versie van de Android-app de belfunctionaliteit toegevoegd als test. Helaas kan echter alleen een select gezelschap de nieuwe belfunctie testen. Andere gebruikers zien de belfunctionaliteit nog niet verschijnen.

Het is al weer enige tijd geleden dat WhatsApp bekendmaakte dat het werkte aan ondersteuning voor een belfunctie via Voice-over-IP (VoIP). VoIP betekent dat er gebruik wordt gemaakt van de internetverbinding van een toestel om het gesprek te voeren en niet het GSM-netwerk. Nu is er een nieuwe versie opgedoken van WhatsApp waarbij er een hoorntje verschijnt in het chatvenster met een contactpersoon.

Op Reddit is een gebruiker die de functie toonde aan de rest van de wereld. Er zijn verschillende andere gebruikers die ook melden het hoorntje te kunnen zien. Alleen werkt de functie lang niet bij alle gebruikers, bij de meeste gebruikers verwijst het hoorntje naar de standaard belapplicatie van Android. Het lijkt erop dat de belfunctie van WhatsApp pas werkt als iemand je via WhatsApp heeft gebeld of als WhatsApp het specifiek voor jouw toestel activeert.

WhatsApp heeft nog niets bekendgemaakt over het invoeren van de belfunctie, maar het is wel duidelijk dat de functie inmiddels druk wordt getest. Wanneer we de belfunctie definitief kunnen verwachten in WhatsApp is onduidelijk, maar mogelijk al binnen enkele weken.