1 min

Apple zou voornemens zijn om de betaversies van iOS door het publiek te laten testen in plaats van alleen door ontwikkelaars. Apple zou daarmee het voorbeeld van Microsoft volgen dat tegenwoordig alle software door het publiek laat testen en daardoor snel vorderingen lijkt te maken.

Apple zou om te beginnen iOS-versie 8.3 willen laten testen door het publiek, maar aankomende zomer ook iOS 9 moet door iedereen getest kunnen worden. Verwacht wordt dat iOS 9 in juni zal worden gepresenteerd tijdens de World Wide Developers Conference (WWDC).

Eerder doken er al geruchten op dat iOS 9 voornamelijk zou bestaan uit bugfixes en het verbeteren van de stabiliteit van het mobiele besturingssysteem. Apple zou weinig focus hebben op nieuwe functies, maar meer op het verbeteren van het bestaande besturingssysteem.

Apple zou voor de eerste publieke beta van iOS 8.3 in elk geval een limiet willen hanteren van 100.000 gebruikers. Daarna zou het willen overwegen of het bij iOS 9 meer gebruikers gaat toestaan. Voor Mac OS X houdt Apple sinds vorig jaar al publieke tests, deze zijn gelimiteerd op 1 miljoen gebruikers. Apple heeft nog niet bevestigd dat het iOS beta’s ook gaat openstellen, vooralsnog gaat het om geruchten.