Op Twitter zijn verschillende gebruikers die klagen over de autocomplete-functie van Gmail. Deze zou de verkeerde e-mailadressen voorstellen zodra je de eerste letters intypt van een ontvanger. Zo zou Gmail een e-mailadres voorstellen van iemand die je één of twee keer hebt gemaild boven iemand die je al duizenden keren hebt gemaild.

Google heeft inmiddels via Twitter laten weten dat ze op de hoogte zijn van een fout in het systeem en dat ze inmiddels werken aan een oplossing. Het lijkt erop dat Google het algoritme heeft aangepast dat selecteert welk e-mailadres er moet worden voorgesteld maar dat in dat algoritme een fout is geslopen. De eerste letters worden nog wel goed meegenomen maar daarna lijkt Google iets om te draaien waardoor de minst voor de hand liggende persoon wordt voorgesteld in plaats van de meest voor de hand liggende persoon.

Gebruikers dit dit niet in de gaten hebben kunnen vervolgens zomaar een gevoelige e-mail sturen naar iemand die ze helemaal niet zo goed kennen en die de inhoud helemaal niet in handen mag krijgen. Zeker als gebruikers gewend zijn om alleen de eerste drie of vier letters in te typen en dan akkoord te gaan met Google’s autocomplete-functie. Een pijnlijk foutje aan de kant van Google dus en een waar gebruikers echt even op moeten letten.