Facebook heeft nu ook een aparte webversie gemaakt van Facebook Messenger. Via de domeinnaam Messenger.com is de dienst nu ook te gebruiken, via deze domeinnaam draait het echt om Facebook Messenger en worden alle andere Facebook-functies achterwege gelaten.

Hoelang Facebook al eigenaar is van de domeinnaam Messenger.com is onduidelijk, het bedrijf heeft waarschijnlijk een flinke duit op tafel moeten leggen om de domeinnaam in handen te krijgen. Het doet er in elk geval wel iets nuttigs mee want je kan nu gebruik maken van Facebook Messenger vanuit je browser zonder dat je daarbij ook alle afleiding van Facebook erbij krijgt.

Via Messenger.com kan je echt puur en alleen Facebook Messenger gebruiken. Verder heeft Facebook recent besloten om van Facebook Messenger ook echt een platform te maken waar ontwikkelaars ook apps voor kunnen bouwen. In de toekomst zullen deze apps en extra mogelijkheden ook beschikbaar komen op Messenger.com. Daar hoef je als gebruiker echter geen last van te hebben want al deze extra apps zijn optioneel. Messenger.com is vooral handig als je veel gebruik maakt van Facebook Messenger om contact te onderhouden met vrienden, familie, collega’s of zakenrelaties.