1 min

Volgens geruchten overweegt het Finse Nokia om zijn kaartendivisie te verkopen. Deze divisie is verantwoordelijk voor alle Here-producten zoals Here Maps, Here Drive en dergelijke. Deze software is momenteel gratis offline te gebruiken op alle mobiele platformen.

Nokia zou zich in de toekomst willen gaan toeleggen op de ontwikkeling van netwerktechnologie. Daarmee kan het bedrijf in rustiger vaarwater komen en de financiële positie verbeteren. Vorig jaar verkocht het zijn telefoondivisie al aan Microsoft, waardoor er na al die jaren een einde kwam aan Nokia als telefoonmerk.

Nu zou het bedrijf dus mogelijk zijn kaartendivisie willen verkopen, de waarde hiervan zou zo’n 2 miljard euro zijn. Nokia zou zelf contact hebben gezocht met verschillende bedrijven om te peilen of er interesse is om Here over te nemen. Zo zou Nokia onder andere Uber hebben benaderd, maar ook verschillende autofabrikanten en investeringsmaatschappijen.

Of er bedrijven zijn die grote interesse hebben in de Here-producten is onduidelijk, onder de grote internetbedrijven hebben alleen Facebook en Yahoo nog geen eigen kaartendiensten. Mogelijk dat deze bedrijven ook interesse hebben.