Google heeft een app uitgebracht waarmee het mogelijk is om vanaf je Android-toestel andere Android-apparaten die je bezit op afstand te besturen, bijvoorbeeld bij verlies of diefstal. Eerder was dit alleen mogelijk door in te loggen op Android-apparaatbeheer op je computer.

Met Google’s Android-apparaatbeheer is het mogelijk om op afstand je Android-apparaat te besturen. Hiermee is het mogelijk om te zien waar het toestel zich bevindt, het toestel over te laten gaan of te wissen en blokkeren. Hiervoor moet het apparaat wel een verbinding met het internet hebben.

Voorheen was dit alleen mogelijk door met een computer naar www.android.com te gaan en daar in te loggen op het apparaatbeheer. Vanaf vandaag heeft Google echter een app in de Google Play Store, die het mogelijk maakt om een ander Android-apparaat te gebruiken om je verloren apparaat terug te vinden.

Met de lancering van de app volgt Google het voorbeeld van Apple. De concurrent bracht eerder al de Find My iPhone-app in 2010 uit. Met deze app kan je op zoek naar allerlei Apple-apparaten zoals iPads, iPhones, iPods touch en MacBooks