Tele2 schakelt alle masten in en heeft 70 procent 4G-dekking

Tele2 heeft vandaag besloten om alle masten die al gereed waren ook in te schakelen, waardoor het bedrijf nu ook actief is buiten de randstad met zijn 4G-netwerk. In totaal kunnen 70 procent van de Nederlanders nu gebruik maken van het 4G-netwerk van Tele2.

Tele2 is het afgelopen jaar druk bezig geweest om zijn 4G-netwerk aan te leggen en de bedoeling was om gefaseerd regio’s toe te voegen aan het 4G-netwerk. Het bedrijf is begonnen met het uitrollen van het 4G-netwerk in de randstad, maar de ervaring van de klanten is zo goed dat het bedrijf heeft besloten om het netwerk versneld uit te rollen. Alle netwerkmasten die al geplaatst waren zijn vandaag ingeschakeld, waardoor 70 procent van de Nederlanders nu gebruik kan maken van het 4G-netwerk van Tele2.

Voornamelijk buitenshuis werkt de 4G-dekking al erg goed, maar binnenshuis heeft Tele2 nog wat werk te doen. Tele2 heeft zijn 4G-netwerk nu uitgerold op een lage frequentieband van 800 MHz. Het bedrijf heeft ook een licentie voor de 2600 MHz-band, die laatst zal moeten worden toegevoegd om ook goed binnenshuis dekking te geven en op drukke locaties zoals een stadscentrum. Tele2 hoopt aan het einde van het jaar een landelijk dekkend netwerk te hebben, waarbij het bereik binnenshuis ook goed is. Bekijk de dekkingskaart van Tele2 voor een volledig overzicht.

Tele2 is op dit moment nog druk bezig om bestaande klanten te migreren naar het eigen netwerk. Zodra dat is gebeurd zal het bedrijf nieuwe abonnementen introduceren zodat ook nieuwe klanten direct gebruik kunnen maken van het 4G-netwerk. Dit moet binnen enkele weken gebeuren. Tele2 heeft eerder al laten doorschemeren dat het de telecommarkt gaat opschudden door veel lagere prijzen en hogere bundels te hanteren dan de concurrentie.