1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Tele2 krijgt een lening van 125 miljoen euro van de European Investment Bank (EIB), om zo de verdere uitrol van zijn 4G-netwerken te verbeteren. Het bedrijf, met zo’n 16 miljoen klanten in 9 verschillende landen, wil het geld gebruiken om in Zweden en Nederland de komen de jaren door te gaan met uitrol van 4G, om een bijna 100 procent dekking te krijgen.

Het bereiken van een honderd procent dekking is onmogelijk in Nederland door praktische redenen en regelgeving, maar providers werken er wel hard aan om complete dekking te bereiken in steden en landelijke gebieden. Vooral aan de landsgrenzen en bij de waddeneilanden is er nog veel te halen voor Tele2.

Tele2 heeft in Nederland, vergeleken met de concurrenten, nog veel werk te verrichten op het gebied van 4G-dekking. Volgens de website 4G-dekking, dat zich baseert op de gegevens die providers zelf beschikbaar stellen, heeft Tele2 op dit moment een Nederlandse dekking van zo’n 67 procent van het land en 76,3 procent van de inwoners.

Concurrenten KPN en T-Mobile hebben de beste dekking, met netwerken die respectievelijk 96 en 97,7 procent van het land bedekken. Als het aankomt op het inwonersaantal staat KPN bovenaan, met 98,4 procent dekking.