2min

Het lijkt erop dat Microsoft vandaag een nieuwe preview van Windows 10 beschikbaar gaat stellen, daarmee zal het afstappen van de naam Windows 10 Technical Preview, in plaats daarvan draagt de volgende build de naam Windows Insider Preview. Dat valt op te maken uit de nieuwe taalbestanden voor Windows 10, daarnaast zou Microsoft alle Windows 10 testers een gratis licentie cadeau doen deze zomer.

Vandaag is de grote dag voor Microsoft waarop het ontwikkelaars gaat bijpraten over de ontwikkelingen rond Windows 10. Ontwikkelaars krijgen uitleg hoe ze het beste Windows 10-apps kunnen ontwikkelen en waar ze rekening mee moeten houden. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de unieke features van Windows 10 voor zowel de pc als de mobiele producten, smartphones en tablets.

Microsoft zal echter aftrappen met een keynote, een uitgebreide presentatie waarmee ook de media wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en unieke features van Windows 10. Verwacht wordt dat Microsoft vandaag bekend zal maken dat Windows 10 eind juli verschijnt, dit lekte eerder al uit via de CEO van AMD, dus dit nog langer geheimhouden heeft weinig zin.

Verder verwachten we toch een nieuwe build van Windows 10, waarin we nieuwe features te zien krijgen. Uit de nieuwste taalbestanden is gebleken dat het label "Windows Technical Preview" zal worden ingeruild voor "Windows Insider Preview". Ook heeft de bekende Russische WZor-lekker via Twitter laten weten dat alle deelnemers aan het Windows Insider-programma een gratis licentie op Windows 10 krijgen, als dank voor het testen van het besturingssysteem.

Alle mensen met een Windows 7 en Windows 8-licentie mogen het eerste jaar ook gratis upgraden, maar daar lijken de testers dus ook bij te komen. Mensen met een Windows XP- en Windows Vista-licentie zullen straks wel moeten betalen voor een upgrade, prijs is nog onbekend.

Lees onze laatste Windows 10 Technical Preview review