1 min

Volgens de laatste geruchten gaat Samsung volgende week zondag niet alleen de Samsung Galaxy S7 presenteren, maar ook de uitbreidingsplannen van Samsung Pay, de mobiele betaaldienst van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Samsung zou de dienst dit jaar nog vrijwel wereldwijd beschikbaar willen maken.

Eerder heeft Samsung al bekendgemaakt dat de mobiele betaaldienst, Samsung Pay, binnenkort in China beschikbaar zal komen. Verder zal de betaaldienst dit kwartaal beschikbaar komen in Spanje en het Verenigd Koninkrijk, maar daar zouden de plannen van Samsung niet ophouden voor de betaaldienst.

Het bedrijf zal volgende week tijdens het Mobile World Congress bekendmaken dat de mobiele betaaldienst verder wereldwijd zal worden uitgebreid. Daarbij zal het bedrijf ook aangeven in welke landen we binnenkort nog meer Samsung Pay kunnen verwelkomen. Samsung zou de betaaldienst voor zover mogelijk wereldwijd willen uitrollen. Dat betekent dat het bedrijf gaat proberen om in alle ontwikkelde landen met betaalterminals zijn dienst beschikbaar te maken.

Samsung Pay gaat hiermee de directe concurrentie aan met Apple Pay, Android Pay en alle lokale initiatieven van banken. Het grote voordeel van Samsung Pay is dat het niet beperkt is tot creditcards en ook niet beperkt is tot NFC en speciale terminals. Samsung’s technologie is ook in staat om de magneetstrip van een bankpas te simuleren. Hierdoor kan de dienst veel eenvoudiger beschikbaar worden gemaakt. Volgende week weten we waarschijnlijk meer over de plannen rond Samsung Pay.