Waze, de dochteronderneming van Google, gaat de concurrentie aan met BlaBlaCar. Heel druk hoeft laatstgenoemde zich nog niet te maken, het gaat om een beperkte test in Israël, maar het feit dat Google werkt aan een eigen carpooldienst is ongetwijfeld reden tot zorgen.

Waze is van oorsprong een kaartendienst die door de gebruikers wordt beheerd. Google heeft deze dienst overgenomen om onder andere Google Maps te verbeteren. Verder was het doel om reizen effectiever te maken en files te voorkomen. Nu gaat de dochteronderneming van Google proberen om files te voorkomen met een nieuwe app genaamd RideWith. Daarmee wordt het mogelijk te zien welke route gebruikers afleggen in hun woon- werkverkeer en krijgen ze het aanbod om samen te rijden om kosten te besparen. Er wordt wel een klein bedrag berekent voor zaken als onderhoud en gebruik van de auto.

De app wordt kleinschalig getest in Tel Aviv, mocht de app daar een succes zijn dan zal Google ongetwijfeld gaan kijken of het de dienst breder kan uitrollen.

Op dit moment is de app en website BlaBlaCar al zeer succesvol in het laten carpoolen van mensen. Als je een lange reis gaat afleggen, bijvoorbeeld van Amsterdam naar Parijs, zijn er altijd wel mensen die (een gedeelte) mee willen rijden en daarvoor willen betalen. Mocht je dus veel kilometers maken en vaak alleen in de auto zitten dan is BlaBlaCar wellicht een leuke optie voor je. Ook om wat bij te verdienen.