1 min

Het lijkt erop dat de overnamestrijd om Waze is gestreden. Het Israëlische bedrijf dat zich specialiseert in sociale navigatiesoftware voor Android en iOS wordt waarschijnlijk bij Google ondergebracht voor een prijs van 1,3 miljard dollar. Waze heeft meer dan 50 miljoen gebruikers.

De overname is nog niet officieel bekendgemaakt door de betrokken partijen, maar de lokale krant Globes en het Amerikaanse Wall Street Journal zijn zeker van hun zaak. Zij baseren zich op ongespecificeerde bronnen die melden dat Google de nieuwe eigenaar wordt. Naast Google waren ook Apple en Facebook geïnteresseerd in het bedrijf. Zij trokken zich na verloop van tijd echter uit de strijd terug omdat de overnameprijs te ver opliep.

Facebook had een bod van 1 miljard dollar gedaan, maar wilde ook dat de werknemers zouden overkomen naar het hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Waze wilde daar niet mee instemmen en de onderhandelingen liepen daarop stuk. Google heeft een kantoor in Israël en kan zichzelf in deze kwestie dus flexibeler opstellen.

Wat Waze voor Google kan betekenen is niet helemaal duidelijk, al zal het bedrijf zich na de overname naar verwachting nog altijd bezighouden met kaartensoftware, maar dan Google Maps.

Google en Waze is om toelichting gevraagd, beide partijen hebben vooralsnog bedankt voor het geven van commentaar.