De overname van Waze begint zich uit te betalen nu Google is begonnen met het integreren van informatie vanuit de sociale navigatie-applicatie. In zowel de Android- als iOS-app van Google Maps worden meldingen van Waze-gebruikers getoond.

In België en Nederland kan men nog niet profiteren van nieuwe informatie over bijvoorbeeld verkeersongelukken of wegwerkzaamheden. Het is wel zeer aannemelijk dat Google de informatie op termijn ook naar andere landen zal brengen. Voor nu gaat het om Argentinië, Brazilië, Chili, Duitsland, Ecuador, Frankrijk, Mexico, Panama, Peru, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland.

Aan de andere kant kreeg ook de Waze-applicatie een update waardoor Google Search geïntegreerd wordt. Daardoor kunnen gebruikers onderweg makkelijker relevante informatie vinden. In de Map Editor zijn bovendien Street View en satelietkaarten van Google te gebruiken.

Google nam het Israëlische Waze eerder dit jaar over voor een bedrag van naar verluidt 1,3 miljard dollar. Andere bedrijven die in de race waren voor de eigendom van het bedrijfje waren in eerste instantie Apple en later ook Facebook. Toen was Apple overigens al weer afgehaakt.