Google heeft in de Verenigde Staten een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee het mogelijk wordt om direct producten te kopen vanuit de mobiele zoekresultaten. Bij mobiele zoekresultaten van producten is een knop toegevoegd waarmee het product direct kan worden aangeschaft en afgerekend via Google Wallet.

Google gaat in de Verenigde Staten harder de concurrentie aan met de prijsvergelijkers. Het was al mogelijk om producten direct aan te schaffen vanuit Google Shopping op een pc, maar aangezien de mobiele zoekresultaten steeds belangrijker worden gaat Google daar nu ook meer op focussen.

Als gebruikers zoeken op een product dat aanwezig is in Google Shopping zal er voortaan een knop worden toegevoegd aan de mobiele zoekresultaten waarmee het product direct kan worden gekocht. Het afrekenen gebeurd ook bij Google via Google Wallet. Hierdoor hoeft de gebruiker de website van Google niet te verlaten om een product aan te schaffen. Het product zal vervolgens worden geleverd door een van de winkels die bij Google is aangesloten.

Vooralsnog is de mogelijkheid om producten direct te kopen bij Google alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Of Google plannen heeft deze dienst ook wereldwijd uit te rollen is onduidelijk. In Europa ligt Google momenteel onder vuur met zijn prijsvergelijker omdat het zijn macht op de zoekmarkt zou misbruiken om andere prijsvergelijkers uit de markt te drukken. Hierdoor is de kans klein dat we deze functie op korte termijn in Europa gaan zien.