BlackBerry Messenger-gebruikers (BBM) kunnen nu ook betalingen doen via PayPal naar elkaar. Binnen een chatgesprek kan gewoon geld heen en weer worden geschoven tussen de gekoppelde PayPal-accounts. Op die manier kan eenvoudig een openstaande schuld bij vrienden of een familielid betalen.

BlackBerry start een proef in zijn thuismarkt Canada met PayPal-betalingen binnen BlackBerry Messenger. Met een simpele druk op de knop kan er geld worden overgeboekt naar het contactpersoon waarmee je een gesprek voert. BlackBerry Messenger is als het ware de voorloper van WhatsApp en was jaren geleden enorm populair, de berichtendienst heeft echter nog steeds een trouwe schare fans.

BlackBerry Messenger is de afgelopen jaren ook beschikbaar gekomen op allerlei andere mobiele platformen naast BlackBerry OS. Zo is BlackBerry Messenger ook beschikbaar voor Android en IOS. BlackBerry belooft dat PayPal uiteindelijk wereldwijd zal worden geïntegreerd in BBM. Facebook Messenger moet ook ondersteuning gaan bieden voor betalingen, dat werkt nu alleen in de Verenigde Staten, maar over uitbreiding naar meer landen is het al geruime tijd stil.