‘Samsung Galaxy S7 krijgt Exynos-chip, 20 megapixel-camera en SD-slot’

De eerste geruchten over de Samsung Galaxy S7 zijn vandaag naar buiten gekomen, wel erg toevallig een dag na de iPhone 6s lancering en eigenlijk worden er alleen maar open deuren ingetrapt, dus we houden nog even een slag om de arm.

Volgens het bericht van Sammobile krijgt de nieuwe Samsung Galaxy S7 opnieuw een Exynos-chip, de Exynos 8890-chip die eerder deze week uitlekte via Geekbench, maar dan met een veel hogere kloksnelheid van 2,3 GHz.
Verder zou er in bepaalde markten worden gekozen voor de Qualcomm Snapdragon 820 om meer mobiele netwerken te kunnen ondersteunen. Daarmee houdt Sammobile een slag om de arm dat de relatie met Qualcomm mogelijk herstelt wordt voor het nieuwe vlaggenschip.

Verder zou de 16 megapixel camera een upgrade krijgen naar 20 megapixels, iets wat mogelijk is, maar in principe is 16 megapixels meer dan voldoende. Verder zou Samsung geluisterd hebben naar de kritieken en een oplossing hebben ontwikkeld zodat het microSD-slot terug kan keren op het vlaggenschip. Daarvoor zou een technische oplossing zijn ontwikkeld zodat het snelle UFS 2.0-geheugen kan samenwerken met een microSD-kaartje.

Tot slot meldt Sammobile dat Samsung Mobile al een flinke bestelling geplaatst zou hebben bij Samsung Display voor een nieuwe lading gebogen schermen, want opnieuw zou Samsung een Edge-veriant gaan uitbrengen van de Galaxy S7. Gezien het succes van de Galaxy S6 Edge (review) is het vrij logisch dat er een Galaxy S7 Edge op de markt zal komen.

Of Sammobile echt met een bron heeft gesproken is dus maar de vraag, het komt op ons over als alle uitgelekte en aangekondigde componenten bundelen in één geruchtenbericht. Ook het tijdstip een dag na de iPhone-lancering schept weinig vertrouwen. Het enige nieuws wat Sammobile brengt is dat het nieuwe toestel intern Project Lucky wordt genoemd.

Qua geruchten durven wij er nog wel aan toe te voegen dat de Samsung Galaxy S7 waarschijnlijk 6GB aan werkgeheugen krijgt aangezien Samsung zelf gisteren bekend heeft gemaakt dat het 6GB DDR4 voor smartphones in massaproductie heeft genomen.

De Samsung Galaxy S7 wordt waarschijnlijk eind februari gepresenteerd op de Mobile World Congress in Barcelona. Net zoals de Samsung Galaxy S5 en Galaxy S6.

Bron:Sammobile