2min Devices

Afbeeldingen van Samsung Galaxy S7 en S7 Edge uitgelekt

De bekende smartphone-lekker Evan Blass van de Twitteraccount Evleaks heeft de afbeeldingen van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge gepubliceerd. Op de afbeeldingen is te zien dat de toestellen een ontwerp hebben dat gelijkenissen vertoond met de Galaxy S6-serie. Wel is het ontwerp op bepaalde punten aangepast.

Hoewel het op de foto’s niet te zien is meldt Evan Blass dat de Galaxy S7 waterdicht zal zijn, een microSD-slot zal bevatten en voorzien wordt van een veel grotere batterij. De grootste kritieken op de Galaxy S6 (review) waren het ontbreken van het microSD-slot en de waterdichtheid, maar ook dat de accu niet meer verwisseld kon worden. De eerste twee kritieken heeft Samsung opgelost door ze terug te brengen, een verwisselbare accu in combinatie met een behuizing van glas en metaal is vrijwel onmogelijk. Daarom kiest het bedrijf voor een grotere accu en waarschijnlijk opnieuw een verbeterde oplaadtechniek, waardoor de accu nog sneller vol is.

Het grootste punt van kritiek is mogelijk al wel zichtbaar op de afbeeldingen, het lijkt erop dat Samsung kiest voor een micro USB 2.0-aansluiting en niet voor de nieuwe USB Type C-aansluiting, waarbij de USB-kabel ook ondersteboven kan worden ingestoken. Daarmee lijkt Samsung niet mee te gaan in de trend om de nieuwe aansluitpoort toe te passen. Samsung zal als verdediging aanvoeren dat het toestel ook draadloos kan worden opgeladen.

Afbeeldingen van Samsung Galaxy S7 en S7 Edge uitgelekt
Hoewel er nog geen afbeeldingen van de achterkant zijn uitgelekt zou Samsung gekozen hebben voor een 12 megapixel camera van eigen makelij met een zogenaamde britecell-sensor met een f/1.7-lens. De camera zou platter zijn waardoor deze niet langer uit de behuizing steekt.

De Galaxy S7 krijgt een scherm van 5,1 inch met een resolutie van 2560 x 1440 pixels en de Galaxy S7 Edge een scherm van 5,5 inch met dezelfde resolutie.

Samsung presenteert het toestel op zondag 21 februari in Barcelona, voorafgaand aan het Mobile World Congress.

Bron:Twitter