1 min

Voor degene die nog twijfelen of virtual reality-gaming wel echt groot gaat worden, Oculus heeft bekendgemaakt dat er in 2016 tenminste 100 games zullen verschijnen die geschikt zijn om te spelen met de Oculus Rift. Aangezien game-ontwikkelaars ook zoveel mogelijk geld willen verdienen, zullen veel van deze games waarschijnlijk ook werken op andere VR-headsets, zoals de HTC Vive.

Als er in het eerste jaar inderdaad meer dan 100 VR-games verschijnen dan is de kans erg groot dat VR-gaming echt gaat doorbreken in 2016. Gisteren maakte Oculus bekend dat hun VR-bril, de Oculus Rift, 599 dollar gaat kosten in de Verenigde Staten en 699 euro in Europa. Voor dat geld krijgt men een headset, Xbox One-controller en twee gratis games. Om optimaal gebruik te maken van de VR-bril zullen sommige gamers echter ook moeten investeren in een nieuwe computer of videokaart, omdat de hardware-eisen redelijk hoog liggen.

Goedkoop zal VR-gaming in 2016 waarschijnlijk nog niet worden, maar dat is eigenlijk altijd het geval bij nieuwe grote technologieën. De early adaptors betalen de hoofdprijs en over één a twee jaar zal de prijs waarschijnlijk gehalveerd zijn.

Op dit moment zijn het nog vooral nieuwe fabrikanten die zich op de VR-gamingmarkt storten, maar Microsoft en Sony zijn ook druk bezig met hun eigen VR-brillen, zij zullen mogelijk proberen om de prijzen wat verder aan te scherpen.