2min

Microsoft heeft plannen om actief te worden op de telecommarkt als virtuele provider. Het bedrijf wil niet concurreren op de smartphonemarkt met bestaande providers, maar een dienst leveren waarbij laptops en tablets voorzien kunnen worden van een simkaart en mobiele verbinding. Microsoft zal de gebruikers dan een databundel verkopen.

Microsoft heeft de plannen nog niet officieel uit de doeken gedaan maar in de app Cellular Data wordt duidelijk dat het bedrijf plannen heeft voor een virtuele provider. Deze applicatie biedt de mogelijkheid om verbinding te houden met het internet op het moment dat er geen WiFi-netwerk meer in de buurt is. Gebruikers kunnen dan via hun Microsoft-account verbinding maken met een mobiel netwerk.

Verder vermeldt de informatie bij de applicatie dat gebruikers niet vast zullen zitten aan een duur abonnement met langlopende verplichtingen, maar dat gebruikers gewoon los mobiel dataverkeer aanschaffen, het gaat dus waarschijnlijk om prepaid-bundels. Als het dataverkeer op is zal de verbinding weer wegvallen tot de gebruiker meer data heeft bijgekocht.

Verder valt er te lezen dat de app alleen werkt op Windows 10-apparaten in combinatie met een Microsoft-simkaart. De dienst zal ook niet wereldwijd beschikbaar komen maar voorbehouden zijn aan een select aantal markten.

Vooralsnog is het onduidelijk in welke landen Microsoft deze dienst wil gaan uitrollen. Normaliter zouden we zeggen dat ze in de Verenigde Staten beginnen, maar het feit dat deze app al in het Nederlands beschikbaar is, biedt goede hoop dat Microsoft ook in Nederland en misschien ook wel in België actief zal worden. Of de dienst ook interessant gaat zijn is volledig afhankelijk van de prijs en de snelheid van de mobiele verbinding.