Eerder deze week heeft Microsoft aangegeven dat het ervoor wil zorgen dat online games crossplatform worden gemaakt. Daardoor wordt het mogelijk dat PC-, PlayStation-, en Xbox-gamers het tegen elkaar kunnen opnemen. Daarvoor is echter ook Sony’s medewerking nodig, het Japanse bedrijf heeft aangegeven hiervoor open te staan.

Toen Microsoft begin deze week bekendmaakte dat het online games multiplatform wilde maken, was nog onduidelijk wat Sony’s standpunt hierin zou zijn. De PlayStation-fabrikant lijkt open te staan voor Microsoft’s idee.

"PlayStation ondersteunt crossplatform-gaming met de PC in verscheidene games, met in 2002 als startpunt Final Fantasy XI op de PlayStation 2," zo geeft het bedrijf aan tegenover GameSpot. "We zouden graag overleggen met uitgevers en ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in crossplatform gameplay".

Dat Sony überhaupt reageert lijkt bemoedigend, het bedrijf had er ook voor kunnen kiezen om niet in te gaan op vragen hieromtrent. In Sony’s uitspraken wordt niet direct gesproken over een samenwerking met Microsoft, maar het is duidelijk dat het bedrijf zal luisteren naar de voorstellen van ontwikkelaars.