1 min

Google gaat geleidelijk stoppen met de ondersteuning voor Chrome-apps op alle platformen van derden, alleen op het eigen Chrome OS blijven de apps bestaan. Eind dit jaar zullen nieuwe Chrome-apps niet langer beschikbaar komen voor gebruikers van Windows, Mac en Linux. Bestaande apps krijgen dan ook geen updates meer.

Uiteindelijk worden alle apps geleidelijk verwijderd van de concurrerende platformen. In de tweede helft van 2017 zal de Chrome Web Store geen Chrome-apps meer weergeven behalve op Chrome OS. Uiteindelijk zal Google begin 2018 de ondersteuning voor de Chrome apps verwijderen uit de Chrome-browser op Windows, Mac en Linux. Hoewel Google stopt met de apps betekent het niet het einde van de Chrome Store op platformen van derden, Google gaat namelijk meer de nadruk leggen op de beschikbare thema’s en extensies.

Google zegt zelf dat het hiertoe besloten heeft omdat weinig mensen gebruik maken van de Chrome-apps. "Er zijn twee types Chrome-apps, downloadbare en online apps. Ongeveer 1 procent van de gebruikers van Windows, Mac en Linux maakt actief gebruik van downloadbare apps en de meeste online apps zijn al helemaal geïntegreerd in het internet", stelt Google.

Ook zijn er steeds meer functies mogelijk binnen internetbrowsers, zoals offline functioneren, versturen van notificaties en het verbinden met hardware. Volgens Google waren de Chrome-apps eerst ook nodig omdat dit niet mogelijk was, maar nu dat wel zo is, zijn de apps bijna niet meer nodig.