De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) heeft bekendgemaakt dat het ook vast internet gaat aanbieden en een gooi wil doen naar een substantieel marktaandeel. Het bedrijf stelt dat de vaste internetmarkt te weinig concurrentie kent en daardoor mogelijkheden ziet. NLE wil in de komende vijf jaar 10 procent marktaandeel pakken.

NLE zal televisie, internet en vaste telefonie gaan aanbieden via het kopernetwerk van KPN, daarmee wordt NLE dus een DSL-provider. Het is NLE vooral te doen om de zogenaamde Alles-in-één pakketten. NLE wil 10 procent van de markt veroveren in slechts vijf jaar tijd, daarvoor zal het 500.000 klanten moeten binnenhalen.

De directeur van NLE, Harald Swinkels, laat weten dat er nog niet voldoende concurrentie is en er ruimte is op de markt voor nog een speler. NLE stelt vooral goedkoper te zijn dan bestaande providers, dat is uiteindelijk ook het enige punt waarop NLE zich kan onderscheiden, want doordat het gebruik maakt van het KPN-netwerk kan het geen hogere snelheden bieden dan andere providers. Daarnaast zal NLE standaard een WiFi range-extender meeleveren aan zijn klanten zodat ze overal in huis een goed draadloos signaal hebben.

De exacte abonnementen en prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, het is dus nog even afwachten of de Nederlandse Energie Maatschappij ook de daad bij het woord gaat voegen.