1 min

Google heeft een internetballon minder, een van de internetballonnen van Google is afgelopen zaterdag neergestort in een akker in Chili. Google heeft inmiddels laten weten dat het gaat om een gecontroleerde crash.

De internetballon van Google maakt deel uit van Project Loon was als doel heeft om internet te bieden op plaatsen waar internet via een kabel in de grond of mobiel netwerk niet eenvoudig is. Inmiddels biedt Google internet aan in diverse landen, waaronder Australië, Indonesië en Nieuw-Zeeland, hiervoor werkt het samen met de lokale internetproviders. De internetballonnen blijven in principe maanden in de lucht en vliegen op een hoogte van 20 tot 30 kilometers, verder boven de commerciële luchtvaart.

Soms gaat het alleen weleens mis en moet een luchtballon naar beneden worden gehaald omdat deze niet meer goed functioneert. Zo is er in Nieuw-Zeeland ook al eens een luchtballon neergestort, maar nu dus ook in Chili. Volgens Google gaat het om een gecontroleerde crash, maar de luchtvaartautoriteiten in Chili zijn inmiddels ter plaatsen om onderzoek te doen, want dat willen zij even verifiëren. De internetballon is neergestort in een akker van een boerderij in San Gerardo ten oosten van de plaats Los Angeles, niet te verwarren met Los Angeles in Californië.