1 min

Google gaat Google Translate dieper integreren in Android, in de toekomst kan je tekst direct vertalen in Android zonder dat je de Google Translate-app moet openen om daar de tekst in te plakken of te schrijven. In plaats daarvan kan je op elk gewenst moment tekst selecteren en rechtsboven op een icoontje klikken om de geselecteerde tekst direct te vertalen.

Google lijkt de Facebook-oplossing te kiezen voor het realtime vertalen van tekst na een selectie. Er wordt namelijk rechtsbovenin een icoontje getoond waarop geklikt kan worden. Dit icoontje doet een beetje denken aan een Facebook-chathead. Dit wijst erop dat de Google Translate wel nog steeds zelfstandig is en Google de eigen vertaalapplicatie niet voortrekt ten opzichte van de concurrentie.

Het is in elk geval een hele makkelijke toevoeging aan de app, want hierdoor wordt het mogelijk om moeilijke teksten direct te vertalen, het scheelt toch een aantal handelingen. Sommige apps bieden al langer de mogelijkheid om direct te vertalen vanuit hun app, mogelijk heeft Google daar het idee vandaag. Een goed voorbeeld van zo’n app is WeChat, de Chinese tegenhanger van WhatsApp.

Het realtime vertalen wordt overigens alleen mogelijk op Android, omdat het bedrijf daar zo’n icoontje kan tonen, binnen iOS is dit onmogelijk, Apple is wat dat betreft een heel stuk strenger.