Google heeft zijn persoonlijke spraakassistent fors op de schop genomen en grote stappen voorwaarts genomen. Het is nu mogelijk om echt een conversatie te voeren met de Google assistent en acties laten uitvoeren. De spraakassistent gaat nu veel verder dan simpel vraag en antwoord conversaties.

We kunnen het op dit moment nog niet bevestigen maar we gaan er vanuit dat Google Now vanaf nu door het leven gaat als Google Assistent en dat deze assistent wordt geïntegreerd in allerlei producten, waaronder Google Home.

Google Home is een speaker zo groot als een bierflesje en is een aanvulling op je huiskamer of je keuken, de beste plek is waarschijnlijk de plek in huis waar het meest geleefd wordt. Google Assistent is het belangrijkste onderdeel van Google Home. Zoals eerder vermeld kan je echt conversaties voeren, je kan bijvoorbeeld in de ochtend het commando geven om het licht aan te doen in de slaapkamers, of muziek af te spelen, maar ook vragen of er file is op je de weg naar je werk, waarbij Google direct een alternatieve route naar je telefoon stuurt.

De Assistent snapt op elk moment waar het gesprek over gaat, als je bijvoorbeeld vraagt welke films er vanavond draaien in de bioscoop, dan krijg je een lijst van films die bij jou in de buurt draaien, als je dan aangeeft dat je je kinderen wil meenemen snapt de Google Assistent dat en worden de resultaten gefilterd op kindvriendelijke films. Je kan Google vervolgens ook het commando geven om een aantal kaartjes te reserveren. Dit werkt uiteraard alleen als de bioscoop is aangesloten op een reserveringssysteem dat werkt met de Google Assistent.

Het aanvragen van een Uber, het reserveren van restaurants of het boeken van vliegtickets behoord ook tot de mogelijkheden. Google Assistent zit uiteraard geïntegreerd in allerlei Google-producten, zoals de Chromebooks, Android-smartphones, Android-tablets, Android-televisie, maar ook in apps. Google heeft de assistent ook verwerkt in een aantal van zijn apps.