Google komt met berichten en videobel-app Allo en Duo

Google heeft zojuist twee nieuwe applicaties geïntroduceerd, de eerste is Allo en de tweede is Duo. Allo is een berichtenapp, een concurrent voor iMessage, Facebook Messenger en WhatsApp. Het grote voordeel van Allo is dat het net even wat innovatiever is en ondersteuning biedt voor Google’s nieuwe assistent. Daarnaast introduceert het bedrijf Duo, een app om mee te videobellen, waarbij de beelden al worden verzonden voordat er is opgenomen.

Google doet tijdens I/O een flinke aanval op Facebook, eerder deze week introduceerde het al Spaces, wat een simpele tool is om content te delen, maar indirect ook een aanval is op Facebook. Vandaag komt het met Allo en Duo waarmee het probeert een positie te verwerven in de berichtenmarkt. Google is erin geslaagd om enkele innovatieve toepassingen te bedenken die een echte meerwaarde zijn, de vraag is alleen hoeveel tijd Facebook nodig heeft om een deel ervan te kopiëren.

Een goed voorbeeld is Allo, op het eerste oog een berichten-app net als Facebook Messenger en WhatsApp, maar met veel meer mogelijkheden. Zo kan je schreeuwen en fluisteren door middel van tekst, als je op de vestuur-knop drukt en deze ingedrukt houdt kan je omhoog en omlaag slepen waardoor de tekst groter (schreeuwen) of kleiner wordt (fluisteren).

Daarnaast heeft Google zijn nieuwe Assistent geïntegreerd in Allo, waardoor de tekst continu wordt geanalyseerd en er ook voorstellen voor reacties worden gedaan. Als iemand vraagt, vanavond uit eten? Dan stelt de app bijvoorbeeld al voor: "Ja lekker!" of "Helaas, ik kan niet". Als iemand een bord met pasta stuurt kan de app zelfs herkennen wat voor soort pasta het is, of als je een foto van een hond ontvangt, wat voor hond het is met wederom gepaste reacties.

De Google Assistent is zover geïntegreerd dat je zelfs een reservering kan doen in een restaurant of bioscoop vanuit de berichtenapp. Hoe meer de app wordt gebruikt hoe beter de assistent wordt.

Duo

Google komt ook met Duo, dit is een app om mee te videobellen. Waarbij Google ervoor heeft gekozen om een zogenaamde "Knock Knock" feature te introduceren. Hierdoor kan degene die gebeld wordt al zien wie er belt, waar die persoon zich begeeft en wat die aan het doen is. Hierdoor wordt de beslissing om op te nemen misschien makkelijker.

Als iemand bij een geweldig concert staat of net een paar concertkaartjes heeft gescoord is het wellicht de moeite waard om op te nemen. Als die op de wc zit misschien niet.

De apps komen deze zomer beschikbaar voor Android en iOS, grote vraag is op dit moment nog even of de Google Assistent meteen in het Nederlands werkt of dat we daar nog even op moeten wachten.