1 min

Het lijkt erop dat Facbook end-to-end encryptie aan de Facebook Messenger-app gaat toevoegen. In de changelog van de app voor iOS wordt hiervan melding gemaakt. WhatsApp voerde deze beveiliging al eerder door in de berichtendienst en aangezien dat een dochteronderneming is van Facebook, heeft het bedrijf de techniek al in huis.

Eerder werd end-to-end encryptie dus al naar Whatsapp gebracht. Berichten, foto’s, video’s en andere zaken die verstuurd worden, worden versleuteld zodat alleen de verzender en ontvanger kunnen zien wat er precies verstuurd wordt en niet autoriteiten of hackers die toevallig de lijn afluisteren.

In de changelog van de iOS-app is te lezen; de "toevoeging van enkele end-to-end encryptie features" en "verbeteringen voor geheime chats."

Dat Facebook dit soort beveiliging ook naar de Messenger-apps lijkt te gaan brengen stemt niet tot verbazing. Het sociale netwerk is ook eigenaar van Whatsapp, dus het versleutelen van berichten leek al tot de waarschijnlijke updates voor de Messenger-apps. Voordat Facebook deze feature activeert zal het ook de apps op andere platformen moeten voorzien van end-to-end-encryptie, het werkt namelijk alleen als alle cliënts voorzien zijn van deze beveiliging.