"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrieven*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook Facebook Messenger krijgt end-to-end encryptie

Ook Facebook Messenger krijgt end-to-end encryptie
1 min

Afgelopen april was WhatsApp de eerste populaire berichtenapp die overging naar end-to-end encryptie. Het versturen van berichten binnen de app, die door zo’n 1 miljard mensen gebruikt wordt, is daarmee erg veilig en moeilijk te kraken voor kwaadwillenden. Nu brengt ook moederbedrijf Facebook deze feature naar Messenger.

Vanaf vandaag is het voor gebruikers mogelijk om Secret Conversations te voeren, een instelling die enkel aangezet hoeft te worden, waarna er gebruik gemaakt wordt van end-to-end encryptie binnen een verstuurd bericht. Gebruikers zullen de functie voor elk nieuw bericht moeten inschakelen en oude berichten kunnen niet alsnog gecodeerd verstuurd worden. Het is ook niet mogelijk om binnen alle chats een Secret Conversation in te schakelen, wat volgens Facebook komt doordat er zoveel verschillende apparaten zijn vanuit waar mensen gebruik maken van Messenger. Het zou daardoor praktisch onmogelijk zijn om te doen.

Wired zoekt overigens een andere reden hiervoor. Facebook is in het verleden al eens in de problemen gekomen door te kiezen voor universele encryptie binnen WhatsApp en zou het risico niet willen nemen ook met de Messenger-app soortgelijke problemen tegen te komen. Binnen Brazilië werd WhatsApp bijvoorbeeld meermaals geblokkeerd.